Passa al contingut principal

25 d'agost. Sant Josep Calassanç

  Arribem un any més a la celebració del nostre fundador. 

Algunes preguntes ens pregunten com és que celebrem aquesta festa el 25 d'agost quan habitualment ho celebrem a les entitats i escoles el 27 de novembre? 

La raó és que el nostre Calassanç té dues celebracions anuals:

  • El 25 d'agost és la festa litúrgica, que recorda el dia en que Josep Calassanç va partir cap a la casa del pare: el 25 d'agost de 1648. Aquest dia també és el sant de les persones que porten el nom de Calassanç i a casa nostra és la festa major de Claverol, d'on Calassanç va ser rector parroquial. 
  • El 27 de novembre es la festa del patrocini. L'any 1948, 300 anys després de la defunció de Calassanç, el papa Pius XII el va proclamar Patró de l'escola popular cristiana.
El 25 d'agost, doncs, celebrem la festa litúrgica del nostre sant. A Barcelona, com cada any, ens trobem a la parròquia de sant Josep de Calassanç, al carrer Joan de Peguera 2 a les 7 de la tarda entorn a l'Eucaristia. Us esperem. Que gaudiu d'una feliç festa. 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

6.12.2021 Visita d'en Michel, del Senegal

 De la mateixa manera que en Mathieu ha vingut a la comunitat del Verdum per aprendre espanyol durant un any, a la comunitat dels escolapis de Pamplona també hi ha un senegalès amb el mateix objectiu: en Michel.  Aprofitant aquest pont en Mathieu i en Michel, que han fet els estudis junts al Senegal, han aprofitat per retrobar-se i conèixer una mica la ciutat.  Benvingut Michel i bona descoberta!  En Michel i en Mathieu

2.12.2021 Reunió de professors/es del Luz Casanova

  Aquest dijous 2 de desembre a la tarda, després d'escola, un grup de 5 professors de l' Escola Pia Luz Casanova , ha passat per la comunitat a fer una reunió. Un d'ells, la Mireia, forma part d'un Consell de l'Escola Pia de Catalunya , i han iniciat un procés de consulta/reflexió sobre noves necessitats educatives a la Institució. Aquest procés l'estan realitzant a través de diversos grups de treball de les entitats escolàpies catalanes.  Doncs bé, la Mireia havia de fer una reunió amb professors/es de l'escola i estem molt contents de que l'hagi volgut fer a la comunitat, que és casa seva. Després d'una mica de berenar han estat treballant una bona estona. Us deixem la fotografia, que per distracció dels de la casa no hem pensat a fer-la fins que ja havien marxat dues professores convocades. Què hi farem... també nosaltres estem aprenent! 

Pregària de l'Amistat

Cada dimarts a les 9 de la nit, un bon grup de persones ens connectem de forma virtual per compartir una estona de pregària.  Som persones d'arreu que senzillament tenim en comú la nostra vinculació amb l'Escola Pia. Si vols participar-hi tens dues opcions: a) Accedir els dimarts a la pàgina web de la pregària de l'amistat , on trobaràs l'enllaç setmanal de cada pregària  b) Inscriure't al WhatsApp de la pregària , d'aquesta manera un cop a la setmana rebràs un missatge amb l'enllaç corresponent al següent dimarts.  Anima't !  T'hi esperem !