Passa al contingut principal

25 d'agost. Sant Josep Calassanç

  Arribem un any més a la celebració del nostre fundador. 

Algunes preguntes ens pregunten com és que celebrem aquesta festa el 25 d'agost quan habitualment ho celebrem a les entitats i escoles el 27 de novembre? 

La raó és que el nostre Calassanç té dues celebracions anuals:

  • El 25 d'agost és la festa litúrgica, que recorda el dia en que Josep Calassanç va partir cap a la casa del pare: el 25 d'agost de 1648. Aquest dia també és el sant de les persones que porten el nom de Calassanç i a casa nostra és la festa major de Claverol, d'on Calassanç va ser rector parroquial. 
  • El 27 de novembre es la festa del patrocini. L'any 1948, 300 anys després de la defunció de Calassanç, el papa Pius XII el va proclamar Patró de l'escola popular cristiana.
El 25 d'agost, doncs, celebrem la festa litúrgica del nostre sant. A Barcelona, com cada any, ens trobem a la parròquia de sant Josep de Calassanç, al carrer Joan de Peguera 2 a les 7 de la tarda entorn a l'Eucaristia. Us esperem. Que gaudiu d'una feliç festa. 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Visca els nuvis !!!!

Avui la nostra comunitat està de festa. La Berta i en Joel han decidit fer un pas més a la seva vida i prendre el compromís del matrimoni. Quina alegria! Donem gràcies a la Berta i en Joel pel seu testimoni, per voler compartir, per ser una benedicció per a tots nosaltres. Ahir a la tarda ens van convocar a l'església romànica de Falgons i allà van prendre el compromís. La comunitat del "Pren-te temps" del Verdum els vam acompanyar i els vam desitjar que les llavors que ahir van plantar creixin i donin fruit! Molta força a la nova parella!

Benvingut/da al blog de la comunitat escolàpia del Verdum

 Avui, 18 d'agost de 2020, obrim aquest blog de la comunitat del Verdum. Volem que aquest sigui un espai on compartir amb tots vosaltres el ser i el fer d'una comunitat escolàpia.  Ens trobareu al carrer Luz Casanova de Barcelona, barri del Verdum, com diu en Serrat al " Romance de Curro el Palmo ", hi arribareu " subiendo, a mano derecha, según se va al cielo " a 100 m de l'Escola Pia Luz Casanova del carrer Almansa.  Benvingudes, benvinguts !!!

Reunió dels monitors/es del Mou-te

Aquest dissabte 4 d'octubre els monitors i monitores del Mou-te del col·legi Luz Casanova s'han reunit a la comunitat.  Estan posant fil a l'agulla per organitzar les activitats que faran al llarg del curs amb els nois i noies de l'escola en aquest curs tan enrevessat a causa de la Covid.  Els desitgem un bon curs. La comunitat, com sempre, està a la seva disposició per quan calgui.  Endavant Mou-te!