Passa al contingut principal

Que no se'ns pugin els fums ?

A la comunitat del Verdum tenim la trista sort de viure a un dels 7 punts de màxima contaminació de la ciutat de Barcelona


I no és que es tracti d'una contaminació general, com la que patim tots els habitants de la ciutat, sinó que estem a 30 mestres d'una de les xemeneies contaminants de la ciutat: el fragment de Ronda de Dalt entre c/ Almansa i c/ del Mas Duran. 

Entre aquestes dues cruïlles la Ronda de Dalt passa descoberta i per aquí surten els fums dels cotxes que vénen del Nus de la Trinitat o van cap al Nus; una autèntica xemeneia, vaja. 
I a casa, en què ho notem? Fàcil: ens passem el dia traient una pols negra que ho envaeix tot. Encara no fa 1 hora que hem tret la pols i ja s'hi torna a notar. 
A més, si algun dia es crema algun cotxe dins de la ronda (cosa que passa més habitualment del que us podeu pensar) de seguida la pols passa a tenir unes dimensions com de petit floc de neu que no triga a fer-se present dins de casa. 
Ja veieu, als veïns d'aquesta zona,  habitualment "se'ns pugen els fums". 
Com podeu veure, el mapa ambiental de l'Ajuntament indica que el valor límit és de 40 m3 de NO2 i nosaltres estem per sobre de 70. No entre 70 i......    No, per sobre... qui sap, potser estem a 100 o a 400. Aquesta dada no la tenim. 
Podeu consultar el mapa de dades ambientals aquí

L'Ajuntament o a qui correspongui, farà alguna cosa al respecte? 
Entre tant, els veïns, anirem respirant aquest còctel que se'ns serveix gratuïtament cada dia.
Ja veieu, "SE'NS PUGEN ELS FUMS" 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Visca els nuvis !!!!

Avui la nostra comunitat està de festa. La Berta i en Joel han decidit fer un pas més a la seva vida i prendre el compromís del matrimoni. Quina alegria! Donem gràcies a la Berta i en Joel pel seu testimoni, per voler compartir, per ser una benedicció per a tots nosaltres. Ahir a la tarda ens van convocar a l'església romànica de Falgons i allà van prendre el compromís. La comunitat del "Pren-te temps" del Verdum els vam acompanyar i els vam desitjar que les llavors que ahir van plantar creixin i donin fruit! Molta força a la nova parella!

Benvingut/da al blog de la comunitat escolàpia del Verdum

 Avui, 18 d'agost de 2020, obrim aquest blog de la comunitat del Verdum. Volem que aquest sigui un espai on compartir amb tots vosaltres el ser i el fer d'una comunitat escolàpia.  Ens trobareu al carrer Luz Casanova de Barcelona, barri del Verdum, com diu en Serrat al " Romance de Curro el Palmo ", hi arribareu " subiendo, a mano derecha, según se va al cielo " a 100 m de l'Escola Pia Luz Casanova del carrer Almansa.  Benvingudes, benvinguts !!!

Adéu P. Manel, i gràcies

 Avui hem conegut la trista notícia de la partida del P. Manel. L'Enric Canet, amic seu amb qui han compartit projectes i amistats, moltes vegades reunits en aquesta comunitat,  ha publicat aquest article a la premsa. Us el compartim.  Cua a la Pça. Francesc Layret per signar al llibre proposat per la Fundació Pare Manel